Solar şarj konrol cihazı nedir ?

16-01-2024 00:47
Solar şarj konrol cihazı nedir ?
Solar Şarj Kontrol Cihazları Nedir ve Nasıl Çalışır?
Solar şarj kontrol cihazının işlevini anlamak zor olabilir ancak en basit düzeyde, güneş paneli ile pil arasında bir aracı olarak düşünülebilir. Bazı durumlarda güneş panelleri, takılı pilin kaldırabileceğinden daha fazla enerji toplar ve bu da tehlikeli durumlara neden olabilir. Solar şarj kontrol cihazı, güneş panelinden aküye ve geriye doğru enerji akışını "kontrol etmek" için çalışır, gücün akünün kaldırabileceği yükü aşmamasını sağlar ve boşa harcanan enerjiyi azaltmaya çalışır.

Solar şarj kontrol cihazı bu işi, akünün voltajını ölçerek ve takılı akünün ne kadar ek enerjiyi güvenli bir şekilde kaldırabileceğine dair sürekli hesaplamalar yaparak gerçekleştirir.

Elektrik her zaman yüksek voltajdan düşük voltaja doğru aktığı için enerji de zaman zaman aküden güneş paneline akabilir. Dolayısıyla, bir alanda birkaç gün boyunca bulutlu hava yaşanırsa ve güneş panelleri enerji toplaymazsa, aküde depolanan güç güneş panellerine akabilir ve güneş enerjisi şarj kontrol cihazı yerinde olmadığında hasara neden olabilir (çünkü kontrol cihazı yalnızca enerjinin alınmasına izin verir). tek yönde akmak için).


Solar Şarj Kontrol Cihazının Temel Özellikleri :
Solar şarj kontrolörleri herhangi bir şebekeden bağımsız güneş enerjisi sisteminin önemli bir parçasıdır. Ancak tam olarak nasıl çalıştıklarını anlamak zor olabilir. Aşağıda, solar şarj kontrol cihazının birkaç temel özelliğini listeledik:

Güç akışı:
 Solar şarj kontrol cihazı, güneş panelinden yedek aküye giden güç akışını yöneterek aküye çok fazla enerji dolmasını önler. Bu, pilin ömrünü büyük ölçüde azaltabilir.
Pil seçimi: Her iki solar şarj kontrol cihazı türü de (PWM ve MPPT), bağlandığı pil türünü seçmenize olanak tanır.
Voltaj aralığı: Her iki tip solar şarj kontrol cihazı da ayarlayabileceğiniz bir voltaj aralığına sahiptir. Ancak bunlar satın aldığınız solar şarj kontrol cihazının türüne ve boyutuna göre değişir.
Ekran: Bazı solar şarj kontrolörleri bir LCD ekrana sahipken, diğerleri daha basittir ve voltajı ve diğer ayarları seçmek için çevirebileceğiniz kadranlara sahiptir.
Isı sensörü: Bazı solar şarj kontrol cihazlarında akü sıcaklığını izlemek için bir ısı sensörü bulunur.
Akıllı seçenekler: Daha gelişmiş şarj kontrol cihazları Bluetooth bağlantısına sahiptir ve aynı zamanda uygulama özelliklidir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.